(VIDEOS)[SEGUIMIENTO (actualizado)] Barcelona: El pueblo retoma la plaza tras el brutal intento de desalojo. Concentración en Pz/ Catalunya a las 19:00 h.

This entry was posted by on Viernes, 27 mayo, 2011 at


Barcelona: La policía autonómica ha utilizado pelotas de goma, porrazos y un helicóptero en el intento de desalojo.
Seguimiento en directo:

Twitter:
#acampadabcn#laplazaresiste

Radio Bronka:
http://www.radiobronka.info/

Ver vídeos del brutal desalojo en Barcelona:
http://www.designk.es/acampada/general/barcelona.php

[20:52] En Lleida 3000 personas recorren el centro de la ciudad en protesta por el desalojo  de esta mañana, en la capital ponentina. Han salido de la plaça Ricard Vinyes y han acudido a la sede del govern Català, a la estación de RENFE y posteriormente han retornado a la Plaça Ricard Vinyes.

[20:28] En la asamblea de Terrassa se informa de que uno de los manifestates de plaça Catalunya,  ha sufrido la perforación de un pulmón y el bazo le ha quedado muy afectado durante las cargas policiales a causa de un pelotazo de una escopeta de nueva generación. Ha sido hospitalizado. El pronóstico es MUY GRAVE.

[19:45] Miles de personas inundan plaza Catalunya y sus aledaños en respuesta al convocatoria de de los y las acampadas

[18:08] Intervención del conseller d’interior Felip Puig: 1. Admite que el responsable número 1 del dispositivo es él  2. El desalojo se ha producido por motivos de salubridad y seguridad ante la potencial celebración del Barcelona 3. Ha sido una actuación “preventiva”4. La actuación policial ha sido proporcionada y en respuesta a “actos violentos” 5. Se revisarán las imágenes para “imputar delitos” a quien los haya cometido 5. Los y las manifestantes han cometido delitos de desorden público, atentado a la autoridad y resistencia 6. 37 mossos heridos”algunos con fracturas” 7. “De momento” solo sedesplegará dispositivo en Barcelona y Lleida 8. Se han retirado 35 camiones con pertenencias de los acampados y acampadas 9. No se ha podido dialogar porque no habían interlocutores.

[17:30] La protesta de estudiantes en apoyo de los “indignados” de plaza Catalunya, que mantiene cortada la avenida Diagonal de Barcelona, ha colapsado los accesos a la capital catalana por esta vía, al provocar seis kilómetros de retenciones, infomra el Servicio Catalán de Tráfico (SCT).

[17:24] La manifestación de los estudiantes abandona la Diagonal para entrar a Passeig de Gràcia en dirección a Plaça Catalunya

[17:10] A las 17:30 el Conseller d’interior comparecerá ante los medios para justificar el desalojo de Plaza Catalunya (video en directo)

[16:54] El sindicato policial SME-CCOO critica al conseller de interior porque preferían haber desalojado a traición, durante la madrugada.

[16:46] Una manifestación compuesta por estudiantes principalmente recorre la avenida Diagonal llegando a Francesc Macià en estos momentos

[15:00]  El defensor del pueblo en Catalunya, Rafel Ribó, ha abierto una investigación de oficio sobre el operativo de este viernes de los Mossos d’Esquadra y Guardia Urbana de Barcelona en plaza Cataluña, para esclarecer si se han vulnerado derechos de las personas y si se ha preservado la “proporcionalidad” en la actuación de las fuerzas de seguridad, y se compromete a hacer públicas sus conclusiones.

[14:50]  Los dos hombres detenidos en Lleida en el desalojo, por parte de los Mossos d’Esquadra y la Guardia Urbana, de la concentración del movimiento del 15M en la plaza Ricard Vinyes han quedado  en libertad con cargos.

[14:45] Concentración en Plaça Catalunya a las 19:00 horas.

Contra el desallotjament de l’acampada de Plaça Catalunya ens concentrem avui a les 19h a la plaça Veïns i veïnes, des de primera hora d’aquest matí els operatius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Urbana han estat desallotjant l’acampada de Plaça Catalunya.

Sense cap mena de comunicació prèvia i amb un dispositiu desproporcionat, han rodejat la plaça, tot impedint l’accés a les diferents persones que s’hi volien acostar. En tot moment, la gent ha tingut una actitud tranquil.la i coherent amb la línia de la protesta. En canvi, els Mossos d’Esquadra han actuat de forma violenta i desproporcionada i, alhora s’ha trobat desorganitzats i fragmentats, fet que ha creat molta tensió e inseguretat.

Animem a tots els indignats que han passat per la plaça durant aquests dies, treballant per una democràcia real i sense corrupció, intentant transformar la societat des de la pròpia societat, així com aquelles que també se senten indignades, a acostar-se a Plaça Catalunya i a mostrar el descontentament davant d’aquesta actuació policial que posa en evidència les mancances de la democràcia actual. El suport es necessari durant tota la jornada.

A les 21h hi haurà la habitual cassolada a la plaça i a tots els barris.

# acampada BCN

[14:35] Comunicado desde LLeida:

http://www.kaosenlared.net/noticia/lleida-comunicat-lassemblea-joves-lleida-relacio-desallotjament-lacamp

[14:15] Zaragoza: Radio Topo informa de que hay movimientos policiales en los alrededores de la acampada de la Plaza del Pilar. Hay rumores de que esta noche podría haber un intento de desalojo.

[14:07] Radios libres informan de que lxs heridxs llegarían ya a 87.

[14:05] En Badalona también ha habido un intento de desalojo. La gente ha resistido:

“Desde el passat dilluns dia 23 de maig que es va ocupar la Plç. de la Vil.la, davant l’ajuntament de Badalona. Per transmetre la nostre disconformitat enfront el sistema capitalistra imperant i condicionant les nostres vides. Fins a dia d’avui s’han dut a terme activitats obertes al poble, xerrades, debats, assemblees; participant sense intermediaris i decidint directament sobre les nostres vides.

Aquest matí ha començat l’operació policial de desallojament d’aquests espais de lluita i debat, per part dels cossos repressius de l’estat, utilitzant com sempre la violència, a altres ciutats del territori han estat desallotjades, Barcelona encara resisteix!

Pel que fa a la nostre ciutat, Badalona hi ha el rumor que els mossos vindrán a dessallotjar la plaça, la gent està preparada amb una actitut combativa i sense por.

DEMANEM A TOTA LA GENT QUE ES PUGUI APROPAR AL CENTRE DE LA VIL.LA, QUE VINGUI A DEFENSAR AQUEST ESPAI DEL POBLE I PER AL POBLE!

RESISTÈNCIA ACTIVA, JA!

(Barcelona Indymedia)

[14:00] “Ahora toca reconstrucción necesitamos mesas y tiendas abiertas para las comisiones, trae comida de tu casa celebramos una victoria juntos!” (Acampadabcn)

[13:30] Uno de los presentes en la acampada confirma a Kaos en la Red que la gente ha retomado la plaza. La cantidad de heridxs habría subido a 63.

[13:19] Según Twitter, ante la gran cantidad de gente que ha acudido a la acampada, la policía “huye y la gente les persigue”. Trataremos de confirmar esta noticia.

[13:00] Más de un centenar de estudiantes está cortando la Av/ Diagonal en solidaridad con lxs acampadxs en Plaça Catalunya. Otras fuentes señalan que la acampada en Lleida también está siendo desalojada.

[12:50] Según relatan personas presentes en la Plaça Catalunya, la policía está desbordada. cada vez acude más gente al lugar para realizar una resistencia pacífica ante la violencia policial.

[10:49] La policía carga brutalmente contra l@s manisfestantes que estaban en el suelo con las manos en alto. Han utilizado pelotas de goma. Fuentes presenciales reportan porrazos indiscriminados y una violencia extrema por parte de los mossos d’esquadra. Vari@s herid@s más que han tenido que ser atendidos por el SEM (Servicio de emergencias médicas)

[10:29] Centenares de personas rodean el cordón policial en Ronda Universitat, que esta retrocediendo cada vez más. Según fuentes presenciales se ha impedido la salida de los camiones que retiraban los muebles y pertenencias de las personas que acampaban. Según fuentes presenciales, han habido momentos ne que la policía ha estado a punto de atropellar a varios y varias manifestantes. Han habido más cargas con al menos 5 heridos más.

[9:54] Carga la brigada mòbil en Ronda Sant Antoni, fuentes presenciales reportan un herido

[9:42] El cordón de la policía autonómica de Ronda Universitat se muestra hostil y han sacado las porras para cargar si reciben la orden.

[9:15]

Els mossos estan carregant contra les solidàries concentrades al voltant de la Plaça Catalunya, vàries grups d’entre 70 i 200 persones que estaven evitant la sortida dels camions i resistint des de fóra el desallotjament.


[8.20]
Han arribat camions de BCN Neta i els mateixos treballadors estan netejant la plaça i carregant TOT el material a camions. Quan han volgut sortir algun dels camions, les ocncentrades els hi han impedit generant sentades al voltant dels camions. Els mossos d’esquadra han intentat dos cops aixecar a la gent que impedeix el pas dels camions, però l’escridassada que reben sembla que els tira enrere. Finalment hi hagut una petita carrega per deixar sortir el camió. Hi ha unes 70 persones concentrades a cada cantonada de la plaça cridant: La plaça està plena de pistolers! Llibertat d’expressió, policia NO! Ens toquen a una, ens toquen a totes!
Des del primer moment sobrevola un helicòpter sobre la plaça Catalunya, han trete el dispositiu de gala.
ES CONVOCA CONCENTRACIÓ A LES NOU A LA PLAÇA CATALUNYA


[7.40]
Hi ha més de trenta efectius dels mossos d’esquadra, entre furgones i cotxes, envoltant la plaça Catalunya mentre un cordó d’antiavalots encercla la plaça impedint el pas de qualsevol persona i evitant, a més, la visibilitat sobre les persones que es troben dins de la plaça. D’aquestes val a dir que s’han situat juntes al mig de la plaça i que estan mantenint una assemblea.
Alhora hi ha grups d’unes 50 persones a vàries entrades a la plaça Catalunya recolzant a les que han quedat dins del cordó de mossos, poc a poc va arribant molta gent.

Es crida a la movilització de la gent cap a Plaça Catalunya. A les 9.00 es convoca a una gran concentració a la plaça Catalunya.


[6.30]

Los Mossos d’Esquadra están desalojando plaza Catalunya, lugar donde estaba siendo la acampada de Barcelona. Es necesario que se movilice la gente y vayan a la plaza.

INFO DE LAHAINE Y DE http://acampadabcn.wordpress.com/

Almenys dos detinguts en el desallotjament forçós de l’acampada d’indignats de Lleida

Com a Barcelona, la policia ha acompanyat els serveis de neteja fins a la plaça Ricard Vinyes i ha començat a retirar els joves, que s’han assegut a terra i han ofert resistència passiva

REDACCIÓLleida | Actualitzada el 27/05/2011 09:37

Almenys dues persones han estat detingudes en el desallotjament per la força de l’acampada d’indignats de la plaça Ricard Vinyes de Lleida. A primera hora del matí, una forta presència policial ha acompanyat les furgonetes dels serveis de neteja fins a la plaça, com passava a aquella mateixa hora a la plaça de Catalunya de Barcelona. Els joves acampats s’han assegut a terra i han ofert resistència passiva. Els Mossos han començat a desallotjar els acampats per la força, entre els crits dels joves. S’han viscut moments de gran tensió i els agents de l’ordre han fet servir mànegues d’aigua a pressió per treure la gent de la plaça. Els joves que fins ara acampaven a la plaça han anat a la comissaria on estan detinguts els dos companys, per donar-los suport.

Más información:
Països Catalans

 

Desallotjament a Lleida

 

Fuente: http://www.kaosenlared.net/noticia/urgente-seguimiento-barcelona-pueblo-retoma-plaza-tras-brutal-intento-

Compartir / Guardar en favoritos